Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlikte, meslekte 25. ve 40. yılını dolduran gıda mühendislerine Onur Belgesi takdim edildi. Bu yıl plaket yerine zeytin fidanı hediye edilmesi, katılımcılar tarafından anlamlı bulunarak büyük beğeni topladı.
Sunuculuğunu Şube Yönetim Kurulu Üyesi Gülşah Batman’ın yaptığı programda sinevizyon gösteriminin ardından konuşan Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, gıda mühendislerinin toplum için üstlendiği kritik role dikkat çekti.
Alparslan konuşmasında; güvenli ve besleyici gıdaların üretimini sağlamak, üretim süreçlerinde sürdürülebilirliği desteklemek, kaynakları verimli kullanmak, çevreye duyarlı yöntemler geliştirmek ve toplumun güvenli gıdaya erişimini öncelemek gibi mesleğin temel sorumluluklarını hatırlattı.
“25 Eylül gününü, gıda mühendislerinin önemini vurgulamak, gıda güvenliği ve gıda egemenliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Gıda Mühendisleri Günü olarak kutluyoruz” diyen Alparslan, bu özel günün mesleki sorunların çözümü için de fırsat yaratmasını beklediklerini ifade etti.
Programa; TMMOB Adana İKK Sekreteri Kerem Şahin, Adana Veteriner Hekimler Odası Başkanı Nihat Köse, Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Ümit Galip Uncu, İnşaat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Hıdır Çak, Jeoloji Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Tatar, Jeofizik Mühendisleri Odası Şube Başkanı Emin Pişkin, Peyzaj Mimarları Odası Şube Başkanı Ebru Turgut ve çok sayıda meslek odası yöneticisi ile gıda mühendisleri ve aileleri katıldı.
Onur Belgelerinin verilmesinin ardından kokteyl ve sohbetlerle devam eden etkinlik, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.