Geçtiğimiz yıl 800 bin kişinin ziyaret ettiği festivalde 500 bin şiş et ve 400 bin şişe şalgam tüketilmişti. Bu yıl ise katılımcı sayısının 1 milyonu aşması öngörülüyor.

UNESCO’DAN “GASTRONOMİ ŞEHRİ” UNVANI BEKLENTİSİ

Derya Grup’tan Muhteşem Etkinlik
Derya Grup’tan Muhteşem Etkinlik
İçeriği Görüntüle

Adana’nın “gastronomi şehri” unvanı için yaptığı adaylık başvurusu, UNESCO Türkiye Milli Komisyonu tarafından kabul edildi. 30 Ekim’de Semerkant’ta yapılacak toplantıda Adana’nın bu unvanı alması bekleniyor.
Adana Lezzet Festivali 2
Adana Valisi Yavuz Selim Köşger, festival hazırlıklarının yoğun şekilde sürdüğünü belirterek, “Hazırlıklar son hızla devam ediyor. Stantların kurulum çalışmaları sürüyor. Yoğun bir çalışma var ve en üst şekilde hazırlık yapmaya gayret ediyoruz” dedi.

“ADANA GASTRONOMİ İÇİN ÖNEMLİ BİR DESTİNASYON OLACAK”

Festivale ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Köşger, şunları söyledi:
“Geçen yıl 800 bin kişi ziyaret etmişti, bu yıl 1 milyondan fazla katılım bekliyoruz. Dünyadaki en önemli gastronomi şehirlerinden biri Adana. 30 Ekim’de tescil edilecek bu unvanla birlikte şehrimizin gastronomi turizminde yılın her günü cazibe merkezi haline geleceğine inanıyoruz.”

OTELLER DOLUYOR

Festival yaklaşırken otel rezervasyonlarına dikkat çeken Köşger, “Yer bulma sıkıntısı yaşanmaması için vatandaşlarımızın rezervasyonlarını erkenden yapmalarını tavsiye ediyorum. O günlerde kamu kurumlarının misafirhaneleri dahi doluyor” ifadelerini kullandı.

MİCHELİN YILDIZLI ŞEFLER DE KATILIYOR

Bu yıl festivale uluslararası Michelin yıldızlı şefler de dahil olacak. Ayrıca çocuklara özel etkinlikler, tanıtım programları ve gün boyu sürecek aktivitelerle festival, her yaştan ziyaretçiye hitap edecek.

Vali Köşger, “Vatandaşlarımızın sadece yemek için değil, Adana’nın tanıtımı için de festivale katılmasını bekliyoruz. Her yaştan misafirimiz için dopdolu bir program hazırladık” dedi.